Go Back   V6 F-Body.com > Technical Discussion > Steering/Suspension/Braking/Tires
Steering/Suspension/Braking/Tires Rack and Pinion Tie Rods | LCA's | Springs | Shocks | PHR's | Sway Bars | ABS | Rubbers

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-06-2014, 12:27 AM
insidethreat07's Avatar
insidethreat07 insidethreat07 is offline


 
Join Date: Aug 2011
Location: Continental Oh
Rank: Corporal
Posts: 770
Default Power Steering Hose slight leak

I have a very small leak in one of my power steering hoses and can't really figure out what hose I'd need. Thought?



Here is a couple links I've been looking at
I think its either #12 or #18 in this link

#7 or #8 in this one but there isn't an option for #8
__________________
F-Body Season Winner:
Spring 2013-Winter 2014-Spring 2015

Last edited by insidethreat07; 05-06-2014 at 12:33 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-06-2014, 08:09 AM
Bonemaro's Avatar
Bonemaro Bonemaro is offline
Now back to the good part.
Forum Owner


 
Join Date: Aug 2008
Location: Winder, GA
Rank: Four Star General
Posts: 9,376
Default

You know... Mine does that too a little, and it's all new. The one prior to that did too.
__________________

My 2000 Camaro SS/RS Wannabe. Proud non-member of PHK
Reply With Quote
  #3  
Old 05-06-2014, 09:03 AM
xpbr2000's Avatar
xpbr2000 xpbr2000 is offline
Droner
LS PLUS Supporting Membership
Administrator


 
Join Date: May 2010
Location: Mooreville, MS
Rank: Freaky Poster
Posts: 11,443
Default

the hose your pointing at in the upper pic is #12. Why isn't there a clamp on that hose (11)?
__________________

96 Camaro Cam'd anti-Coupe
Dyno'd @ 213 RWHP (NA)
"OperationX"
Reply With Quote
  #4  
Old 05-06-2014, 11:34 AM
Chickenfloss's Avatar
Chickenfloss Chickenfloss is offline


 
Join Date: Mar 2013
Location: Texas
Rank: Specialist
Posts: 426
Default

Mine looks the same as yours, oil/fluid all over it same spot. I'm not sure if mine has a clamp there either....Weird part is, I've had the car over a year now and haven't had to put any fluid in it, it's been on the same spot on dipstick since day I bought it. Although, admittedly, it needs a fluid swap.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-06-2014, 11:42 AM
xpbr2000's Avatar
xpbr2000 xpbr2000 is offline
Droner
LS PLUS Supporting Membership
Administrator


 
Join Date: May 2010
Location: Mooreville, MS
Rank: Freaky Poster
Posts: 11,443
Default

I put a hose clamp on my i think.
__________________

96 Camaro Cam'd anti-Coupe
Dyno'd @ 213 RWHP (NA)
"OperationX"
Reply With Quote
  #6  
Old 05-06-2014, 01:14 PM
Bonemaro's Avatar
Bonemaro Bonemaro is offline
Now back to the good part.
Forum Owner


 
Join Date: Aug 2008
Location: Winder, GA
Rank: Four Star General
Posts: 9,376
Default

I wonder if I have a clamp.
__________________

My 2000 Camaro SS/RS Wannabe. Proud non-member of PHK
Reply With Quote
  #7  
Old 05-06-2014, 03:14 PM
insidethreat07's Avatar
insidethreat07 insidethreat07 is offline


 
Join Date: Aug 2011
Location: Continental Oh
Rank: Corporal
Posts: 770
Default

It actually has a clamp on it. Its really hard to see. I stuck my hand down there to make sure it had one on it. I wonder if changing the hose and clamp would actually make any difference...
__________________
F-Body Season Winner:
Spring 2013-Winter 2014-Spring 2015
Reply With Quote
  #8  
Old 05-06-2014, 03:20 PM
xpbr2000's Avatar
xpbr2000 xpbr2000 is offline
Droner
LS PLUS Supporting Membership
Administrator


 
Join Date: May 2010
Location: Mooreville, MS
Rank: Freaky Poster
Posts: 11,443
Default

i believe that is why mine is a hose clamp. I don't remember why its not the factory clamp.
__________________

96 Camaro Cam'd anti-Coupe
Dyno'd @ 213 RWHP (NA)
"OperationX"
Reply With Quote
  #9  
Old 05-06-2014, 04:31 PM
Chickenfloss's Avatar
Chickenfloss Chickenfloss is offline


 
Join Date: Mar 2013
Location: Texas
Rank: Specialist
Posts: 426
Default

Just looked while checking oil and mine has the spring clamp on it. It is just really hard to see it through the oil and grime. I may replace mine with one of the screw down ones and clean the area really well. See if it comes back.
Reply With Quote
  #10  
Old 05-06-2014, 04:48 PM
xpbr2000's Avatar
xpbr2000 xpbr2000 is offline
Droner
LS PLUS Supporting Membership
Administrator


 
Join Date: May 2010
Location: Mooreville, MS
Rank: Freaky Poster
Posts: 11,443
Default

Quote:
Originally Posted by Chickenfloss View Post
Just looked while checking oil and mine has the spring clamp on it. It is just really hard to see it through the oil and grime. I may replace mine with one of the screw down ones and clean the area really well. See if it comes back.


I'm pretty sure I did a hose clamp for the same reason.
__________________

96 Camaro Cam'd anti-Coupe
Dyno'd @ 213 RWHP (NA)
"OperationX"
Reply With Quote

Go Back   V6 F-Body.com > Technical Discussion > Steering/Suspension/Braking/Tires
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
2008 - 2018 V6F-Body.com